Bales de palla en “terrasses sonores”

Bales de palla en “terrasses sonores”

Una vegada més a través d’un article de David Casadevall en el seu fantàstic blog Acústicaweb descobrim unes “Terrasses Sonores del Paisatge Marí” (Sonic Seascape Terraces) obra de l’artista multimèdia Hanna Haaslahti, Marianne Decoster-Taivalkoski i Alejandro Montes d’Oca per a la capital cultural europea del 2011, en Turku, Finlàndia (i en l’actualitat ja desmantellades).

Sonic Seascape Terrace from Hanna Haaslahti on Vimeo.

El cas és que, a més de la bellesa del projecte en si, volem recalcar que la primera de les terrasses (en la segona es va aprofitar una senzilla edificació existent de fusta) va ser elaborada amb una subestructura de fusta i murs de bales de palla i canya del llac revestides amb fang, materials naturals que formen part de la realitat intrínseca a aquests espais i en els quals arcústic treballa per les seves interessants qualitats acústiques, a més de per ser materials naturals i biològics. Considerem que aquests materials, que sovint es troben en els propis llocs a intervenir i dels quals encara no es troben estudis acústics seriosos, han de ser seriosament tinguts en compte, tant a nivell d’aïllament acústic com pel confort derivat de la seva capacitat natural d’absorció acústica, en qualsevol projecte arquitectònic amb uns objectius acústics i mediambientals clars.

 

Més informació:

Article acusticAweb

Article Dezeen magazine

Vídeo Vimeo “Sonic Seascape Terrace”

 

Leave a Reply