Les pedres sonores de Pinuccio Sciola

Les pedres sonores de Pinuccio Sciola

Tenia moltes ganes de fer un post sobre aquest impressionant escultor Sard i la seva especial manera d’entendre la sonoritat de la pedra. En l’estiu de ’09, com a compositor musical i multiinstrumentista en la peça “Ruta 1a a la izquierda” de la companyia de dansa contemporània Destinatárias & Cia, participem en el XVIII Festival Internacional Nuova Dansa a Sardenya i vam tenir la sort de poder visitar el laboratori-taller-museu a l’aire lliure que Pinucio Sciola té en Sant Sperate (Cagliari), quedant absolutament maravillat de les meravelloses escultures sonores que crea. La seva concepció de la pedra com a element viu (treballa especialment amb pedres calcàries o basàltiques amb densitats especialment elevades) i el seu treball amb els mètodes de tall portats fins al límit, li van portar a descobrir i experimentar efectes sonors increïbles amb elles, convertint-les en autèntics instruments de pedra. Aquestes escultures sonores vibren i et parlen en fregar-les amb les mans o amb altres pedres i et permeten descobrir la fragilitat i sensibilitat d’un element natural a primera vista pesat i immòbil…

Més informació:

web Pinuccio Sciola

Leave a Reply